top of page

Brommobiel vakantie 2015, Exmoor Engeland

Good morning, this is the first official update of our journey to South England.

Zaterdag

Ik ging van huis om Rien Klompenhouwer op te halen met de Aixam en aanhanger erachter, een dag eerder had ik de trekhaak erop gemaakt en het leek allemaal stevig en goed vast te zitten.

Maar toen ik me achterdeur open deed brak die spontaan af, toen zag het er al heel snel uit dat die aanhanger niet mee ging op vakantie.

Dus de aanhanger met kogel bij hem in z'n tuin gezet en als een speer naar mijn huis gereden om de wagen in te laden voor vertrek.

Helaas had ik niet genoeg tijd uit getrokken hier voor, want toen we stonden te wachten op de veerdienst van Rozenburg naar Maassluis werd ik gebeld door Stena Line.

Want je moet een uur van te voren aanwezig zijn en we hadden nog maar een half uur en nog minstens 1 uur reistijd, duas dat ging het niet worden.

We reden naar mijn huis en belden met Stena Line wanneer de eerst volgende vertrok, dat was Zondag.

Dus alles geregeld en nog even op bezoek bij vrienden voor een bakje koffie en daarna vroeg naar bed want de volgende dag vertrok de boot en deze mochten we echt niet missen.

Zondag

Vroeg in de ochtend alle wekkers gingen af, dus na een douche en een kop koffie reden we opnieuw naar Hoek van Holland en dit keer waren we ruim op tijd.

Na het passeren van de Check-In en de Douane mochten we op de vertrekbanen gaan staan tot we aan boord mochten rijden.

Dit was even een leuk moment want de mensen van het schip vonden het best leuk zo'n brommobiel die vol gas de klep opgereden kwam van het lage dek naar de hogere dekken

Nog voor we vertrokken was het eerste wat we namen... een kop koffie en brunche, later namen we ook het middag eten want het is dik 7 tot 8 uur varen.

Na 7 uur waren we in Harwich dus we mochten van boord, na de Douane gingen we het terrein af en gingen we naar onze eerste camping en hebben daar 2 nachten gestaan

En zoals je in de video kunt zien, het is niet moeilijk of wennen om links te rijden... je kan namelijk niet anders

Maandag

W​​e vertrokken vanaf onze eerste camping

vlakbij Harwich, om zuidwaarts te rijden en in de

hoop de zelfde dag nog

over de Thames te gaan,

Echter belanden we net buiten Brentwood op de M25 een weg waar we officieel niet mogen rijden.

Na het bellen naar de Police kwam er na lange tijd een politie wagen die ons van de weg af zou begeleiden, helaas zaten we net op de weg toen na het accu lampje ook het koelwater lampje ging branden

Toen we op de vluchtstrook stonden bleek de V-snaar gebroken te zijn en leek het einde van de vakantie al in zicht.

Tegen het eind van de middag kwam er een sleepwagen die ons naar naar een Safespot sleepte, en pas tegen de avond kwam de AA langs en hielp ons na 2x heen en weer rijden aan een nieuwe snaar.

Vanaf daar reden we naar de dichts bijzijnde camping om de nacht door te brengen.

Dinsdag

We hadden voorgesteld om dit keer de tijd proberen in te halen daarom gingen we zonder te ontbijten van de camping, na het inpakken van de wagen.

In een dorp was een Mac dus daar gingen we ontbijten.

Tevens hebben we daar in dat dorp een pomp gekocht bij de Argos zodat we niet meer ons luchtbed hoeven op te blazen, en hebben we bij de Vodafone een Wifi dongle gekocht om updates zoals deze te kunnen plaatsen.

We zijn toen richting de Thames gegaan en hebben een plek gezocht waar we normaal en veilig konden oversteken, dat bleek alleen een drukke A-weg te zijn.

Hier gingen we met een slakkegang van ca 15-20 km omhoog (dit was een behoorlijke hoge brug), en daarna zijn naar de Honey Pot Campsite gegaan waar we laat aankwamen.

Woensdag

Weinig info ter beschikking, af en toe haal je de dagen door elkaar.

Donderdag

Vandaag zijn we naar Sixpenny Handley gereden, een camping waar Raymond in 2010 en 2011 al eerder geweest was en wat hij aangaf een goede camping zou zijn

Na dat we boodschappen hebben gedaan en film gekeken wat we bijna elke avond deden, zijn we naar bed gegaan om de volgende dag te proberen Church Hill Farm te bereiken.

Om daar het weekend door te brengen en de bezienswaardigheden te gaan bekijken rondom de camping en daar buiten.

Vrijdag

Vroeg vertrokken en met vele beklimmingen dat de Aixam niet leuk vond, zijn we na een lange rit aangekomen bij de Camping Church Hill Farm,

waar we de tent op hebben gezet en na even zoeken boodschappen hebben gedaan.

En Raymond voor het eerst om 22:00 is gaan slapen omdat ie moe was van het rijden.

Zaterdag

Vandaag hebben we besloten om het Dartmoor National Park te bezoeken.

En te genieten van het uitzicht, hier lijkt het net als of de tijd heeft stil gestaan.

Na vele trage hellingen en vol gas de heuvel af te racen kwamen we op een bepaald moment op een parkeerplaats met een rots formatie, ik had immers nog gezegd tegen Rien dat we nog zouden gaan wandelen.

Tevens veel foto's en video opnames gemaakt onderweg, maar op die berg hebben we een stuk of 4 panorama foto's gemaakt voor o.a. op onze website.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

En we hebben Buckfast Abby bezocht, al had ik het allemaal gezien dacht ik... bleek er toch meer te zien te zijn

Daarna zijn we met een beetje verdwalend door Plymouth terug gereden over de A38 naar de camping, jammer alleen dat de navigatie van 1996 niet echt aan de verwachtingen voldeed.

Zo reden we 80 km/u naar beneden en werden we daarna via een vage weg naar de camping geleid door een 30 Mph (50 km zone), ik vond het al zo vreemd dat we al voor de afslag eraf moesten.

Na het eten zijn we verder gegaan met de opvolgende film Final Destenation 3, waarna ik na een tijdje naar bed ben gegaan omdat ik de film wel kon dromen.

Zondag

​​

Onze rust dag, na het eten en douchen weinig gedaan.

Ik heb gezocht naar een goede stekker voor me tablet, dit keer een die van adapter plug naar USB gaat.

En na het avond eten (2 broodjes hamburger met kaas) en uiteraard het toetje en de koffie hebben we enkel beetje vooruit zitten plannen naar een camping voor de komende dagen.

Tevens er achter gekomen dat onze huidige camping "Church Hill Farm gewonnen heeft bij de AA kleine camping en de prijs nog steeds £ 7,50 1 persoon + tent p/n met elektra en £ 15,00 voor 2 personen met elektra de goedkoopste tot nu toe.

Morgen is de planning om naar een prijs gelijke camping te gaan in Exmoor National Park.

Maandag

We stonden op een camping in het Exmoor National Park, echter was dit een echte boeren camping zonder elektriciteit. ook de reden dat we maar één nacht hebben gestaan :D

Dinsdag

Vandaag zijn we van de boeren camping gereden naar een andere camping waar van we dachten dit moet beter zijn... helaas bleek het een boeren camping.

Na heel veel zoeken en bijna gek worden omdat het steeds later werd, kozen we om de gok te wagen.

Toen we door Tewkesbury reden zagen we ineens een bordje camping, dit was niet waar we naar onderweg waren maar hier zijn we wel blijven staan voor 2 nachten voor we verder zouden gaan.

Soms zijn die One Pound winkels makkelijk maar een nadeel het gaat zo hard als je er niet op let, dat bleek dus ook op me rekening een paar dagen later.

Donderdag

Vandaag beetje laat vertrokken maar ja, we zijn er.

Net buiten Colchester langs de A12 is een camping die ik eerder zou noemen Rabbit Season (daffy Duck & Bugs Bunny), hier lopen zoveel konijnen dat je bijna zou zeggen dat dit voor hun een geboorteplek is... geboorte golf.

Na 1 nacht te hebben betaald hebben we nog even film gekeken voor we naar bed gingen, want we hadden al gegeten bij de Mac.

Vrijdag

Dit zijn onze laatste dagen in Engeland en waarschijnlijk komt er geen nieuwe update meer.

Want morgen ochtend worden we uiterlijk 08:15 verwacht op de Terminal te Harwich, dus dat wordt vroeg uit de veren... ook al hebben we alleen een luchtbed.

We zijn van plan om 06:00 te vertrekken al denk ik iets te vroeg want het is maar 1 uur rijden volgens de navigatie, maar die zegt wel vakar dat ik 1 mijl per min kan rijden dan vraag ik me af wie de auto heeft toegevoegd aan t systeem lijkt me eerder een sportwagen :D

Zaterdag

Een soort van rust dag ik de hele dag op de pc en Rien in de hete zon, maar hij zegt het is niet heet het is lekker.

nou geen idee maar dan kan hij er beter tegen dan ik, hoorde dat Nederland ook weer heel wat warmte te verduren heeft gehad en als we terug zijn dat ook nog wel even volhoudt.

Zondag

Als ik thuis ben en anders vrijdag wil ik de foto's bij de notities gaan plaatsen en een Slide show op onze website plaatsen, tevens ook de video die we in Engeland gemaakt hebben digitaliseren voor op de website.

Namens het Brommobiel Vakantie team, bedankt voor het volgen

en zodra en weer nieuwe foto's en verhalen beschikbaar zijn voegen we deze toe.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page